You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Jan Erben

majitel

Jako malý kluk jsem se pohyboval v kuchyni svých pra rodičů. Velká zahrada a domácí produkty mě naučily používat ty nejkvalitnější suroviny. Po dokončení střední gastronomické školy jsem věděl, že chci umět zastat všechny pozice v gastronomii a učit se od lepších. Po šesti letech v kuchyni jsem zjistil, že chci jít z uzavřené kuchyně mezi lidi, a proto jsem začal pracovat jako barman. Sbíral jsem zkušenosti od nejlepších barmanů z Prahy. Jednou přišel pán, který nám dovážel kávu a dělal nám školení na přípravu kávy a v tu chvíli jsem věděl, kam budou směřovat mé další kroky. Káva mě bavila natolik, že jsem si udělal baristický kurz a začal přemýšlet o vlastním podniku. Jako vedoucí provozu jsem zakončil svou zaměstnaneckou cestu a otevřel si vlastní podnik. Snažil jsem se vždy nakupovat ty nejlepší výrobky, a tak jsem se vydal na veletrh kávy do Itálie. Seznámil jsem se z rodinou s Torína, která na veletrhu propagovala svoji rodinnou pražírnu. Po ochutnání jejich espressa jsem věděl, že takovou kávu chci pít a prodávat svým zákazníkům u nás v ČR. Tím jsem začal s distribucí a prodejem kávy značky Alberto, která je od roku 1961 rodinnou pražírnou. Podniku se dařilo a poptávka lidí po cateringových službách rostla. Jako první jsme si nechali vyrobit bary a začali jsme jezdit jako barmani a následně jsme služby rozšířili o kafé catering. V této skvěle fungující kombinaci jsme objezdili mnoha festivalů. Nakonec jsme spojili síly s dalšími fajn lidmi a vytvořili celkový catering. Každá cateringová akce je pro nás velká radost.